Kereső (Leírások, Kérdések)


2018.08.21 22:10:10   [Nincs még hozzászólás]
Az Opel Insignia Grand Sport, Sports Tourer és Country Tourer verziókhoz egyaránt megrendelhető az 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses, részecskeszűrős turbómotor legújabb verziója. A hatfokozatú kézi vagy szintén hatos automata sebességváltóval társítható erőforrás legnagyobb teljesítménye 200 lóerő 5500/perc fordulatszámon, a maximális forgatónyomaték 280 Nm 1650-től egészen 4500/percig.
Az erőforrás kizárólag elsőkerék-hajtással kapható, a végsebesség 235 km/óra, álló helyzetből 7,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát az Opel zászlóshajója. A vegyes átlagfogyasztás karosszériától és váltótól függően 6,3-6,7 l/100 km.
Forrás: vezess.hu

2018.07.22 22:45:36   0 hozzászólás
Már egy ideje foglalkoztatott, hogy a kocsi világítása nem mindig kapcsolt fel - ez pedig olyan helyeken, ahol ez kötelező, nem éppen jó mulatság, így folyton ellenőrizni kellett.

2018.07.13 11:23:28   8 hozzászólás
Szeretném megosztani a fórummal a javítás történetét, mert sokaknak segíthet egy hasonló hiba kijavításában.

2018.07.11 20:10:53   [Nincs még hozzászólás]


Július 26-án indul a jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj tókerülő verseny, vagyis a Balaton leghíresebb és egyben komoly európai ranggal rendelkező vitorlás versenye.
Az Opel Fifty Fiftyt nem ismeretlen terepen indul, hiszen már kétszeres rekorder a vitorlásverseny történetében.
A hajó sebesség 30-40 km/óra átlagosan, de bármikor kész arra, hogy kiugorjon a legkisebb szélre. A 7 fős legénység kizárólag gerincvédőben, protektoros technikai ruházatban és bukósisakban léphet a fedélzetre.
A hajó 50 láb, azaz több mint 15 méter hosszú, ezzel a legnagyobb versenyhajó jelenleg a Balatonon. Az impozáns hosszhoz két 19 méter magas árboc és összesen akár 364 négyzetméter vitorlafelület is tartozik.

Kevesen hittek benne, most pedig Kékszalag rekorder.
Egy olyan rekorder hajóról beszélünk, amire azt mondták a tervezéskor, hogy lehetetlen, nem fog működni, ezt képtelenség megvalósítani. Két ember azonban biztosan hitt a projektben. Paulovits Dénes a tervező-kivitelező és Józsa Márton a későbbi tulajdonos. Mindketten szent őrültek, sarkos, végletes emberek, akik foggal-körömmel ragaszkodnak az akár lehetetlennek tűnő víziójukhoz is.
Forrás:Origo.hu

2018.07.08 14:53:51   [Nincs még hozzászólás]
Eladná az Opel fejlesztőközpont felét a Peugeot?

Állítólag Rüsselsheimben azon studéroznak, hogy négy részleget átadnának négy külső vállalatnak: ezek az Altran, az Akka, a Segula és a Bertrandt lennének, akik lehetséges vásárlóként számításba jöhetnek. Ezzel az Opel fejlesztő munkatársainak mintegy felétől, 3980 főtől szabadulna meg a Peugeot csoport. Elég drasztikus leépítés, amellyel természetesen a szakszervezet nem ért egyet, és emiatt elég komoly harcot vívnak a vezetőséggel.
A terv az, hogy minden Opel a Peugeot által fejlesztett műszaki megoldásokra épüljön négy-öt éven belül. Csak egy benzinmotor fejlesztése maradna a németeknél, valamint némi formatervezés, futómű-hangolás és gyártás-előkészítés, melyből kiviláglik, hogy a mérnökök zömére nem lesz szükség.
Anno, mikor a nagy üzlet megköttetett, arról volt szó, hogy ezen a területen nem lesz leépítés, de az iménti hírek bizony előrevetítik, hogy a francia anyacég nem szándékozik még egy tervező, fejlesztő részleget eltartani, mikor Francia honban már van egy ilyen jól működő részlegük.
A cég egyelőre nem mutatott semmilyen tervet, melyből kiderülne, hogy elbocsájtásokkal, vagy átszervezésekkel, netalán eladásokkal oldaná meg a leépítéssel kapcsolatos elképzeléseit.
Forrás: totalcar.hu

2018.07.04 18:36:45   [Nincs még hozzászólás]
A cím egy kicsit túlzó lehet, de úgy alakult, hogy 4 év szünet után az Opel újra megveti a lábát Orosz honban.
Anno 2014-ben a General Motors a rossz gazdasági helyzetre tekintettel felhagyott az orosz piaci jelenléttel, és kivonta az ott forgalmazott Opel és Chevrolet márkáit.
Most, hogy a márka átkerült a PSA csoport kezébe, újragondolták a piaci stratégiájukat. 2019 január elsejével Ukrajnában kezdi forgalmazni a legújabb, PSA technikás modelleket. Tizenegy márkakereskedésben lehet majd megvásárolni a Crossland X és Grandland X szabadidő-autókat, a karbantartáshoz 9 márkaszerviz áll majd az ügyfelek rendelkezésére.
 A következő lépés aztán az orosz piacra való visszatérés lesz, ott azonban a piac nagyobb mérete miatt hosszabb előkészítő munkára lesz szükség, és a helyi piacot védő jogszabályok miatt a helyi gyártás (összeszerelés) lehetőségével is komolyan foglalkozni. A PSA Csoport két másik márkája, a Peugeot (21 102 db-os értékesítés 2014-ben) és Citroën (20 075 db-os értékesítés 2014-ben) is sokkal kisebb darabszámokat ért el, mint az Opel, de a francia cég nem vonult ki a piacról.
Forrás: automotor.hu

2018.06.27 11:40:26   [Nincs még hozzászólás]

-Első osztályú terhelhetőség: akár 4,4m3 és legfeljebb 1000 kg hasznos teher
-A raktérben két euro raklap is elfér
-Állandó hátsó kamera és számos támogatási rendszer
-Fűtött kormány, mely egyedülálló ebben a szegmensben, fűtött első ülésekkel és kettős zónás klímaberendezéssel
Az új Combo azzal a céllal jött létre, hogy az ezt a gépjárművet használócégek számára a legmagasabb hatékonyságot és a szegmensben a legalacsonyabb költségeket kínálja.
Az új Combo széles választékot kínál mind a 4,40 méteres hosszúságú rövid változathoz, de a legnagyobb 4,75 méter hosszúságúhoz is. Mindkettő változat kérhető majd két vagy három személyes első üléssel, valamint egy tágas, ötüléses formációval.
Ezenkívül egyedülálló tulajdonsága az új generációs Opel Combo-nak: egy érzékelő-alapú túlterhelésjelző, amely egy gombnyomással lehetővé teszi a vezető számára, hogy a jármű ne legyen túlterhelt.
A bemutatkozó világpremier 2018. szeptember 19-én, a hannoveri IAA-n lesz.

Forrás: Opel

2018.06.24 11:08:49   [Nincs még hozzászólás]
A képet elnézve messzire rugaszkodhat a képzeletünk. Viszont rossz hír, hogy a leendő gépsárkányt egyelőre csak grafikán mutatták be, ami kevésbé kézzelfogható, mint egy konkrét, kézzelfogható karosszéria motorral, ormánnyal és ülésekkel felszerelt egysége.
Mindez az Opel fellegvárában megejtett TechDay rendezvényén esett meg, ahol Mark Adams, az Opel formatervezésért felelős igazgatója többek között annyit mondott, hogy meghatározó lehet a jövő szempontjából.

Továbbá világossá vált, hogy a rüsselsheimi fejlesztőközpont veszi át világviszonylatban a műszaki felelősséget a PSA csoport összes márkájának következő generációs benzinmotorjaiért. Ez az új motornemzedék kerül alkalmazásba Kínában, Európában és Észak-Amerikában, így természetesen megfelel a célpiacok kipufogógáz-szabványainak.
Az új négyhengeres motorokat úgy optimalizálták, hogy alkalmasak legyenek villanymotorokkal közös működésre, így hibridrendszerek hajtóművében kerülnek alkalmazásra.
A piaci bevezetést 2022-től várható.
Forrás: Opel