Kereső (Leírások, Kérdések)


2018.07.11 20:10:53   [Nincs még hozzászólás]


Július 26-án indul a jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj tókerülő verseny, vagyis a Balaton leghíresebb és egyben komoly európai ranggal rendelkező vitorlás versenye.
Az Opel Fifty Fiftyt nem ismeretlen terepen indul, hiszen már kétszeres rekorder a vitorlásverseny történetében.
A hajó sebesség 30-40 km/óra átlagosan, de bármikor kész arra, hogy kiugorjon a legkisebb szélre. A 7 fős legénység kizárólag gerincvédőben, protektoros technikai ruházatban és bukósisakban léphet a fedélzetre.
A hajó 50 láb, azaz több mint 15 méter hosszú, ezzel a legnagyobb versenyhajó jelenleg a Balatonon. Az impozáns hosszhoz két 19 méter magas árboc és összesen akár 364 négyzetméter vitorlafelület is tartozik.

Kevesen hittek benne, most pedig Kékszalag rekorder.
Egy olyan rekorder hajóról beszélünk, amire azt mondták a tervezéskor, hogy lehetetlen, nem fog működni, ezt képtelenség megvalósítani. Két ember azonban biztosan hitt a projektben. Paulovits Dénes a tervező-kivitelező és Józsa Márton a későbbi tulajdonos. Mindketten szent őrültek, sarkos, végletes emberek, akik foggal-körömmel ragaszkodnak az akár lehetetlennek tűnő víziójukhoz is.
Forrás:Origo.hu

2018.07.08 14:53:51   [Nincs még hozzászólás]
Eladná az Opel fejlesztőközpont felét a Peugeot?

Állítólag Rüsselsheimben azon studéroznak, hogy négy részleget átadnának négy külső vállalatnak: ezek az Altran, az Akka, a Segula és a Bertrandt lennének, akik lehetséges vásárlóként számításba jöhetnek. Ezzel az Opel fejlesztő munkatársainak mintegy felétől, 3980 főtől szabadulna meg a Peugeot csoport. Elég drasztikus leépítés, amellyel természetesen a szakszervezet nem ért egyet, és emiatt elég komoly harcot vívnak a vezetőséggel.
A terv az, hogy minden Opel a Peugeot által fejlesztett műszaki megoldásokra épüljön négy-öt éven belül. Csak egy benzinmotor fejlesztése maradna a németeknél, valamint némi formatervezés, futómű-hangolás és gyártás-előkészítés, melyből kiviláglik, hogy a mérnökök zömére nem lesz szükség.
Anno, mikor a nagy üzlet megköttetett, arról volt szó, hogy ezen a területen nem lesz leépítés, de az iménti hírek bizony előrevetítik, hogy a francia anyacég nem szándékozik még egy tervező, fejlesztő részleget eltartani, mikor Francia honban már van egy ilyen jól működő részlegük.
A cég egyelőre nem mutatott semmilyen tervet, melyből kiderülne, hogy elbocsájtásokkal, vagy átszervezésekkel, netalán eladásokkal oldaná meg a leépítéssel kapcsolatos elképzeléseit.
Forrás: totalcar.hu

2018.07.04 18:36:45   [Nincs még hozzászólás]
A cím egy kicsit túlzó lehet, de úgy alakult, hogy 4 év szünet után az Opel újra megveti a lábát Orosz honban.
Anno 2014-ben a General Motors a rossz gazdasági helyzetre tekintettel felhagyott az orosz piaci jelenléttel, és kivonta az ott forgalmazott Opel és Chevrolet márkáit.
Most, hogy a márka átkerült a PSA csoport kezébe, újragondolták a piaci stratégiájukat. 2019 január elsejével Ukrajnában kezdi forgalmazni a legújabb, PSA technikás modelleket. Tizenegy márkakereskedésben lehet majd megvásárolni a Crossland X és Grandland X szabadidő-autókat, a karbantartáshoz 9 márkaszerviz áll majd az ügyfelek rendelkezésére.
 A következő lépés aztán az orosz piacra való visszatérés lesz, ott azonban a piac nagyobb mérete miatt hosszabb előkészítő munkára lesz szükség, és a helyi piacot védő jogszabályok miatt a helyi gyártás (összeszerelés) lehetőségével is komolyan foglalkozni. A PSA Csoport két másik márkája, a Peugeot (21 102 db-os értékesítés 2014-ben) és Citroën (20 075 db-os értékesítés 2014-ben) is sokkal kisebb darabszámokat ért el, mint az Opel, de a francia cég nem vonult ki a piacról.
Forrás: automotor.hu

2018.06.27 11:40:26   [Nincs még hozzászólás]

-Első osztályú terhelhetőség: akár 4,4m3 és legfeljebb 1000 kg hasznos teher
-A raktérben két euro raklap is elfér
-Állandó hátsó kamera és számos támogatási rendszer
-Fűtött kormány, mely egyedülálló ebben a szegmensben, fűtött első ülésekkel és kettős zónás klímaberendezéssel
Az új Combo azzal a céllal jött létre, hogy az ezt a gépjárművet használócégek számára a legmagasabb hatékonyságot és a szegmensben a legalacsonyabb költségeket kínálja.
Az új Combo széles választékot kínál mind a 4,40 méteres hosszúságú rövid változathoz, de a legnagyobb 4,75 méter hosszúságúhoz is. Mindkettő változat kérhető majd két vagy három személyes első üléssel, valamint egy tágas, ötüléses formációval.
Ezenkívül egyedülálló tulajdonsága az új generációs Opel Combo-nak: egy érzékelő-alapú túlterhelésjelző, amely egy gombnyomással lehetővé teszi a vezető számára, hogy a jármű ne legyen túlterhelt.
A bemutatkozó világpremier 2018. szeptember 19-én, a hannoveri IAA-n lesz.

Forrás: Opel

2018.06.24 11:08:49   [Nincs még hozzászólás]
A képet elnézve messzire rugaszkodhat a képzeletünk. Viszont rossz hír, hogy a leendő gépsárkányt egyelőre csak grafikán mutatták be, ami kevésbé kézzelfogható, mint egy konkrét, kézzelfogható karosszéria motorral, ormánnyal és ülésekkel felszerelt egysége.
Mindez az Opel fellegvárában megejtett TechDay rendezvényén esett meg, ahol Mark Adams, az Opel formatervezésért felelős igazgatója többek között annyit mondott, hogy meghatározó lehet a jövő szempontjából.

Továbbá világossá vált, hogy a rüsselsheimi fejlesztőközpont veszi át világviszonylatban a műszaki felelősséget a PSA csoport összes márkájának következő generációs benzinmotorjaiért. Ez az új motornemzedék kerül alkalmazásba Kínában, Európában és Észak-Amerikában, így természetesen megfelel a célpiacok kipufogógáz-szabványainak.
Az új négyhengeres motorokat úgy optimalizálták, hogy alkalmasak legyenek villanymotorokkal közös működésre, így hibridrendszerek hajtóművében kerülnek alkalmazásra.
A piaci bevezetést 2022-től várható.
Forrás: Opel

2018.06.13 10:04:43   [Nincs még hozzászólás]
A 20. Nemzetközi Év Motorja zsűritől  a Turbo PureTech háromhengeres benzinmotor (110 LE és 130 LE) kapta meg a Nemzetközi Év Motorja címet, az 1-1.4 literes kategóriában – méghozzá zsinórban negyedszer!

A PSA csoport 210 szabadalmat jelentett be háromhengeres benzinmotor-családjára. Az új generációs PureTech motorra, a nagyobb teljesítmény, a kisebb fogyasztás és a hatékonyabb működés mellett, a következő előnyök jellemzők:

Átlagosan 4 százalékos fogyasztáscsökkenés az előző generációhoz képest;
gyorsabb motorreakciók az optimalizált turbófeltöltőnek köszönhetően (20 százalékkal gyorsabban felépülő nyomaték 1500/percről);
75 százalékkal kisebb részecske-kibocsátás, benzines részecskeszűrő (GPF); három évvel az EU-szabályozás 2020-as életbe lépése előtt teljesíti a Valós Közlekedési Emisszió (RDE) követelményeit;
kompaktabb felépítés, ezáltal beépíthető a városi kisautókhoz, kompakt személyautókhoz és SUV-modellekhez tervezett új Közös Modul Padlóvázba (Common Modular Platform – CMP).
A 2017-ben az új Peugeot 308-cal bevezetett új motornemzedéket mostantól körülbelül százféleképpen használják fel a PSA Csoport járműveiben, több mint hetven országban. A motorok megfelelnek az Euro 6d-TEMP és a China 6b szabványnak.
Ezt a motort vàrhatóan a szentgotthárdi üzem is gyartani fogja 2020-tól.
Forrás:opelmobil.com

2018.06.10 21:07:54   [Nincs még hozzászólás]
Ha megkérdezünk valakit, hogy mi az a MÉH telep, rávágja, hogy a haszontalan dolgok gyűjtőhelye.
Nos, vannak akik ezt másképp gondolják, és kincseket lelni mennek oda. Így tett a most 53 éves szentesi férfi, aki még a 80-as években sétált be egy maszek MÉH telepre, hogy körülnézzen. 
– A nyolcvanas évek végén bementem Szentesen egy ma­szek MÉH-telepre körülnézni – mesélte a Borsnak az 53 éves férfi. – Ott láttam meg ezt az Opel címkés biciklit, aminek a vázán a sorozatszám 18-assal kezdődik, ezért azt feltételezem, hogy 1918-ban gyárthatták. De amit biztosan tudok, hogy az Opel 1937-ben hagyta abba a kerékpárgyártást, tehát annál csak régebbi lehet, mesélte Szénási Lajos, boldog tulajdonos.

Az első Opel kerékpár egyébként 1886 tavaszán készült el, mely az akkori kornak és divatnak megfelelően velocipéd volt, aminek az első kereke nagy, a hátsó pedig kicsi volt. Rá egy évre már a három kerekű, biztonsági kerékpárokat gyártották.
Sajnos 1937. február 15-én készült az utolsó Opel kerékpár, így 2,6 millió bicikli legyártása után vége szakadt egy több mint ötvenéves tradíciónak. Viszont jó hír, hogy 2016 tavaszától újra piacra kerültek a korszerűbb, a mai modern világnak megfelelő Opel biciklik.
Forrás:borsonline.hu

2018.06.08 08:54:19   [Nincs még hozzászólás]
Idén ünnepli az Opel RAK2 a 90. évfordulóját, amely "futurisztikus versenyautó" volt. Az "autó" aerodinamikus testből és klasszikus drótkerekekből állt.Ez nem túl szokatlan a korszakban, de a modellnek "szárnya" és 24 szilárd tüzelőanyag-rakétája is volt.
Annak ellenére, hogy egy túlvilágra szánt repülőgépre hasonlított, az akkor 29 éves Fritz von Opel 1928. május 23-án, kora reggel 238 km/h sebességig padlózta az AVUS-on.
A RAK2 története hónapokkal azelőtt kezdődött, amikor Fritz von Opel elkezdett érdeklődést mutatni a rakéták iránt, miután találkozott Max Valier csillagásszal. Az autók és rakéták iránti érdeklődése végül a RAK1 létrehozásában csúcsosodott ki, amely egy Opel 4/12 modellen alapult. Egy Opel mérnök végül kipróbálta az autót, és 12 rakétának, és 40 kg (88 lb) robbanóanyagnak köszönhetően elérte a 100 km/h sebességet.
A sikeres teszt után az Opel 10/40 modellen alapuló, még erősebb rakétautó tervezése indult. Az ebből született RAK2 az elődjét javította, mivel nagyobb szárnyakat, aerodinamikus karosszériát, és 24 rakétát hordozott, amelyek hat tonna (13,227 lbs / 6,000 kg) tolóerőt produkáltak.
Mivel a Rüsselsheimi tesztpálya túl kicsi volt ahhoz, hogy kipróbálhassák az autót, az Opel úgy döntött, hogy a modellt az AVUS-on teszteli mivel az két hosszú vonalat tartalmazott. Több ezer ember vett részt a bemutatón, és az Opel vezetősége azt mondta, hogy a vállalatnál "azonnal felismerték", hogy egy ilyen innovatív és progresszív autót mindenképpen építeni kell.