Kereső (Leírások, Kérdések)


2018.06.13 10:04:43   [Nincs még hozzászólás]
A 20. Nemzetközi Év Motorja zsűritől  a Turbo PureTech háromhengeres benzinmotor (110 LE és 130 LE) kapta meg a Nemzetközi Év Motorja címet, az 1-1.4 literes kategóriában – méghozzá zsinórban negyedszer!

A PSA csoport 210 szabadalmat jelentett be háromhengeres benzinmotor-családjára. Az új generációs PureTech motorra, a nagyobb teljesítmény, a kisebb fogyasztás és a hatékonyabb működés mellett, a következő előnyök jellemzők:

Átlagosan 4 százalékos fogyasztáscsökkenés az előző generációhoz képest;
gyorsabb motorreakciók az optimalizált turbófeltöltőnek köszönhetően (20 százalékkal gyorsabban felépülő nyomaték 1500/percről);
75 százalékkal kisebb részecske-kibocsátás, benzines részecskeszűrő (GPF); három évvel az EU-szabályozás 2020-as életbe lépése előtt teljesíti a Valós Közlekedési Emisszió (RDE) követelményeit;
kompaktabb felépítés, ezáltal beépíthető a városi kisautókhoz, kompakt személyautókhoz és SUV-modellekhez tervezett új Közös Modul Padlóvázba (Common Modular Platform – CMP).
A 2017-ben az új Peugeot 308-cal bevezetett új motornemzedéket mostantól körülbelül százféleképpen használják fel a PSA Csoport járműveiben, több mint hetven országban. A motorok megfelelnek az Euro 6d-TEMP és a China 6b szabványnak.
Ezt a motort vàrhatóan a szentgotthárdi üzem is gyartani fogja 2020-tól.
Forrás:opelmobil.com

2018.06.10 21:07:54   [Nincs még hozzászólás]
Ha megkérdezünk valakit, hogy mi az a MÉH telep, rávágja, hogy a haszontalan dolgok gyűjtőhelye.
Nos, vannak akik ezt másképp gondolják, és kincseket lelni mennek oda. Így tett a most 53 éves szentesi férfi, aki még a 80-as években sétált be egy maszek MÉH telepre, hogy körülnézzen. 
– A nyolcvanas évek végén bementem Szentesen egy ma­szek MÉH-telepre körülnézni – mesélte a Borsnak az 53 éves férfi. – Ott láttam meg ezt az Opel címkés biciklit, aminek a vázán a sorozatszám 18-assal kezdődik, ezért azt feltételezem, hogy 1918-ban gyárthatták. De amit biztosan tudok, hogy az Opel 1937-ben hagyta abba a kerékpárgyártást, tehát annál csak régebbi lehet, mesélte Szénási Lajos, boldog tulajdonos.

Az első Opel kerékpár egyébként 1886 tavaszán készült el, mely az akkori kornak és divatnak megfelelően velocipéd volt, aminek az első kereke nagy, a hátsó pedig kicsi volt. Rá egy évre már a három kerekű, biztonsági kerékpárokat gyártották.
Sajnos 1937. február 15-én készült az utolsó Opel kerékpár, így 2,6 millió bicikli legyártása után vége szakadt egy több mint ötvenéves tradíciónak. Viszont jó hír, hogy 2016 tavaszától újra piacra kerültek a korszerűbb, a mai modern világnak megfelelő Opel biciklik.
Forrás:borsonline.hu

2018.06.08 08:54:19   [Nincs még hozzászólás]
Idén ünnepli az Opel RAK2 a 90. évfordulóját, amely "futurisztikus versenyautó" volt. Az "autó" aerodinamikus testből és klasszikus drótkerekekből állt.Ez nem túl szokatlan a korszakban, de a modellnek "szárnya" és 24 szilárd tüzelőanyag-rakétája is volt.
Annak ellenére, hogy egy túlvilágra szánt repülőgépre hasonlított, az akkor 29 éves Fritz von Opel 1928. május 23-án, kora reggel 238 km/h sebességig padlózta az AVUS-on.
A RAK2 története hónapokkal azelőtt kezdődött, amikor Fritz von Opel elkezdett érdeklődést mutatni a rakéták iránt, miután találkozott Max Valier csillagásszal. Az autók és rakéták iránti érdeklődése végül a RAK1 létrehozásában csúcsosodott ki, amely egy Opel 4/12 modellen alapult. Egy Opel mérnök végül kipróbálta az autót, és 12 rakétának, és 40 kg (88 lb) robbanóanyagnak köszönhetően elérte a 100 km/h sebességet.
A sikeres teszt után az Opel 10/40 modellen alapuló, még erősebb rakétautó tervezése indult. Az ebből született RAK2 az elődjét javította, mivel nagyobb szárnyakat, aerodinamikus karosszériát, és 24 rakétát hordozott, amelyek hat tonna (13,227 lbs / 6,000 kg) tolóerőt produkáltak.
Mivel a Rüsselsheimi tesztpálya túl kicsi volt ahhoz, hogy kipróbálhassák az autót, az Opel úgy döntött, hogy a modellt az AVUS-on teszteli mivel az két hosszú vonalat tartalmazott. Több ezer ember vett részt a bemutatón, és az Opel vezetősége azt mondta, hogy a vállalatnál "azonnal felismerték", hogy egy ilyen innovatív és progresszív autót mindenképpen építeni kell.