Corsa C Z12XE benzinszűrő csere


Sziasztok!

Igen csak cseréssé vált a benzinszűrő cseréje, a gyári csatlakozókkal van feltéve, nem bilincses.. Az lenne a kérdésem, hogy nehéz ezeket a csatlakozókat kioldani, hogy az új szűrőt feltegyem? gondoltam rá, hogy az újat már bilincsekkel teszem fel, de kemény műanyag cső megy a szűrőig, így marad a gyári csatlakozós megoldás..
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Laller822015.08.24 18:21:00 Köszönöm a válaszokat
Davee2015.08.24 16:24:49 Ja igen a folyási irány fontos, az kimaradt, de jelölve van a szűrőn nyíllal
A biztikivétel kijáratás véleményem szerint felesleges, én soha nem csináltam még sem folyt a nyakamba, eleve a motor felől nem igen jön vissza, annyi folyik csőből amennyi a tanktól lefelé van, mert az a magasabb pont.
Béla912015.08.24 15:20:42
Hello! Nem éppen könnyű feladat ha még nem csináltál ilyet, pláne egy jó idős szűrő van fent. Nagyjából tisztítsd meg a portól ráragadt kosztól csatlakozókat. Lapos fejű csavarhúzóval kitudod oldani a csatlakozókat 2 oldalról van 1-1 kis fül azokat kell kiakasztani egyszerre. Ellentartó kis füleket összenyomva. Kicsit bonyolultan hangzik de nem az majd meglátod.
Ami még jól jöhet gyári német minőségű szűrőt tegyél vissza (MANN, Bosch)
Szűrő felhelyezése nem mind1 szűrőn lenni kell egy folyási irányt mutató nyílnak!
Oldáskor ne ússzál a benzinben biztosítéktáblából vedd ki az FI (Fuel induction) benzinpumpa biztosítékát így már az nem fog utána termelni és indítsd be a kocsit lefulladásig esetleg 1-2X indíts rá hogy kiörüljön a benzin. Egyébként így is 2-3dl benzin még kifolyhat a szűrőből!
Majd ha kész Biztosíték vissza a helyére és indít elsőre lehet nem indul majd be vagy ha igen lefullad majd mert után kell termelnie.
Davee2015.08.24 15:10:53 Nem mondanám nehéznek, másképp nem lehetne gyors csatlakozónak nevezni, inkább türelem és ügyességi játék.
A lényeg, hogy a csatlakozón belül van 1-1 köröm egymással szemben, azokat kell egyszerre benyomnod, és utána széthúzni.
Benzin nem fog folyni csak annyi ami a szűrőben van és a csőben a tank felé. De minimális.