Astra F 1.4 Hűtés probléma


Sziasztok! Az autó 96-os F Astra c14se motor kóddal:az lenne a kérdésem, hogy normális dolog az ,hogy mikor vissza hül a motor teljesen akkor is nagy nyomás van a kiegyenlitő tartályban,a csőcsatlakozásoknál elkezdett könnyezni a viz.Ezt eddig nem nagyon csinálta.Menet közben a viz nem melegszik.Tavaj tavasszal volt hengerfejezve,sikolás,szelepszárszimering csere,termosztát csere.És első inditáskor három hengerezik,utána beindul mind.Az olajba nem látok vizet,csak az olajbetöltő sapkán látok némi sárga habot,de nem sokat.Lehet megint hengerfejes lessz?Ja,és volt még egy lambdaszonda csere is,előtte nagyon lusta volt,most megy rendesen de fogyaszt is!
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

lacba2017.03.05 17:22:05 Egy derékszög sik lapját ráttem és azzal néztem meg a sikot,és szemre minden oké volt,de 0.1mm az nagyon kevés hogy szabad szemmel észrevegyem.Elkezdem használni napi szinten,majd kiderül milyen lessz.Ha nem lessz jó, kezdem előről,megint sikolás vagy veszek egy másik hengerfejet.
kecsab2017.03.05 13:30:31 Megnézted előtte a hf vetemedését? Elvileg 0.1m a határérték. Ez a hf szélein mindkét irányban és átlóban is kell mérni.
lacba2017.03.05 12:35:48 Kész az autó!Szétszedés után nem lettem sokkal okosabb,nem találtam szemmel látható hibát.Talán egy kicsi elszineződés a két középső henger között.Megpróbáltam nagyon precizen megtakaritani és összerakni,nyomatékkulcs,fokoló.Hamár szétszedtem,cseréltem még a termosztátot,vezérmüszijat és már régen esedékes hidrotőke cserét is megcsináltam.Most ugynézki oké minden,de majd az idő megmondja.Köszi az infokat!!
lacba2017.02.25 09:58:53 Az az igazság,hogy én csinálom a szerelést,mindig megpróbálom ugy csinálni ahogy a szervizkönyvben levan irva.Nyomatékkulcsal,fokolóval csináltam a lehúzást.Ráköltöttem nem keveset a hengerfej felujitásáraikolás ,nyomásproba ,szelepszár szimering csere,szelep becsiszolás.Elring tömitések.Nem tudom mi lehet a baj,majd bontás után kiderül.Most Ajusa cuccokat vettem hozzá,a tömités kicsit vastagabb:2mm.Talán a sikolás miatt ez jobb lessz.Az Elring csak 1.8mm.Még arra gondoltam ,hogy valahol repedés lehet a hengerfejen,vagy maga a hengertömb nem sik.Ha repedés lessz akkor veszek egy bontott hengerfejet.de még 2 hétig nincs időm megcsinálni,addig idegesit majd! :-)
kecsab2017.02.24 22:16:54 Ha tényleg hengerfejes, akkor nem kéne vele így járni, mert megvetemedik a hengerfej. Ha most leállítod, elvileg elég egy hengerfejtömítést cserélni. Ha van lehetőséged, egy minikamerával bele lehet nézni a gyertyanyíláson keresztül bontás előtt, szinte fémtiszta lesz annak a hengernek az égéstere, amelyik beteg.
Nem lehetetlen, de kicsi a valószínűsége, hogy egy síkolás után úgy rakja vissza egy szerelő a hengerfejet, hogy rövid idő után megint hengerfejes lesz. Ha leszedik a hengerfejet, bele kéne nézni a blokkba, nem repedt-e az egyik henger fala és azt nem vették észre korábban, ami a hibajelenség valódi oka.