Vákum probléma Z16XER


Üdv, 

 Segítségeteket szeretném kérni Z16XER motorral kapcsolatban. Az autóból nem régiben füstölni kezdett hosszabb utakon, elment az ereje, az olaj pedig eltűnt a motortérből. 

 Jártam szervizben, ahol membránt cseréltek a szelepfedélben. Két napig az autó jó is volt, majd ezt követően újra elkezdte. Munkába járós autó, reggel 4 km, délután haza szintén. Délután azonban nem telt el nap, hogy az autó ne füstölt volna. Dombon felfelé jelenkezett legtöbbszőr, csattanó hang, majd óriási füst mögöttem, mely durván 10 másodopercig tartott. Ezt követően a füstölést abba hagyta. Haza érve észre vettem, hogy a pálcán egy olaj csepp sincs, valamint a járó motorban vákum van. Másnap reggelre az olajszint mindig maximum felé ment vissza. 

 Második körben teljes szelepfedél csere volt, mely során az autó egy kicsike füstöt még kiböfögött. Az olaj szint megfelelő, azonban a vákum továbbra is fenn áll.

 Ebben kérném segítségeteket, mi lehet a probléma. Hamarosan megy vissza szerelőhöz, de ötletek mindig jól jönnek.

Előre is köszönöm!
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

GpontZoli2020.06.02 11:47:57

Köszönöm a választ! Pénteken megtörtént a szelepfedél cseréje. Most kezdődik a próbaüzem, reméllem jó lesz. (Bár utángyártott lett betéve, amire az opelszervízbe is azt mondták, hogy jó lesz.)

Davee2020.06.02 10:03:55

GpontZoli:

Nézzétek meg újra azt a membránt, ha nem szakszerűen lett kicserélve, vagy a ház sérült amiben a mebrán van akkor ugyanúgy fennállhat a probléma.

uebarbec2020.06.01 23:53:42

Szelepfedél volt a probléma. A membránnal lehet játszani de felesleges végső soron... Miután kiderült, hogy az első szelepfedél csere után a szerelő leejtette, és a hátsó részen megrepedt, majd szilikonnal töltötte ki, érthető volt, hogy továbbra is volt vákum. Ez után gyári szelepfedél, rendesen beszerelve, azóta hibátlan.

GpontZoli2020.05.28 14:05:51

Hi!

Az én problémám is hasonló, azután édeklődnék mi lett a megoldás. (Nálam Z18XER motornál először ki lett kötve a membrán, majd egy év után membráncsere- egy hónap után megint füst kb 5 mp-ig majd semmi. Most a szerelő a motor megbontásán gondolkodik.)

 

uebarbec2019.07.19 21:43:48 Szelepfedél csere is megtörtént, sajnos én is nagyobb problémára gyanakszom, futunk még egy kört szerelőnél. Azért köszönöm!