Gáz adásnál fullad


Sziasztok!

Adott egy 2000-es Astra G 1.6 16V, X16XEL

Első tünet, amikor kevés benzin van a tankban, akkor gáz adásra fullad, de ha pl. félig van a tank, akkor megszűnt a jelenség, de mára romlott az állapota, mert fél tank benzinnél is jelentkezik a fulladás gáz adásra

Hibakód nincs! Valakinek hasonló próblémája?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2021.01.15 09:22:20

Sajnos gépi élőadatok nélkül, illetve egy üa. nyomás mérés előtt sokat nem lehet mondani, ez sajnos nem megy "távgyógyításban", túl sok a változó..

Janyy2021.01.13 19:38:21

Kovacsfeco!

  Tankban nincsen vákum azt már néztem. Szűrőt a napokban cserélem de nem gondolnám hogy ő lesz a ludas. Mivel ha finoman nyomom a gázpedélt akkor nem fullad. De most már alapjáraton is fulladozik mint ha le akarna állni.

Davee

Szűrő csere után üzemanyag nyomás lesz a köv lépés. Trafósor volt cserélve gyertyák is . Esetleg ha egy kis videót készitenék róla azzal nem tudnék nektek több infót adni?

kovacsfeco2021.01.13 14:20:15

Lehet hülyeség,de nem ártana ,megnézni az üzemanyagtartály szellőző csövét is!

Ha nem szellőzik,akkor vákum keletkezik az üzemanyagtartályban. Ahogy fogy az üzemanyag,annál nehezebben tudtja a tápszivattyú nyomni az üzemanyagot,a vákum miatt. Hirtelen gázadáskor,pedig kell az üzemanyag a motornak. Ha szennyezett,eltömődött a szűrőd,akkor pedig még nehezebb átnyomni rajta a szükséges üzemanyagot. De ezt már írta Davee is.

Esetleg visszatérő cső?

Davee2021.01.13 08:48:26

Rengeteg dolog miatt fulladhat, keverék probléma, üzemanyag nyomás, de első körben üzemanyagszűrőt cserélnék.