Felvillanó töltésvisszajelzés utalhat generátor hibára? /H astra 1.6 benz/


Sziasztok!
/H astra 1.6 benzin 2007/
Mi lehet az oka annak, ha a töltésvisszajelzés felvillant és menet közben sem tűnt el, majd egy-két nap àllás után már nem jelez és az akkumulátor is 14.5 V-on van indítás után.
Két hete vásároltam, akkor dobta a generator malfunction / CAN-bus CIM hibakódot (U2105) viszont azt mondták akkor hogy ez nagyon általános és nem feltétlen a generator a probléma.
Lehet hogy mégis a generátor lesz a gond?
Érdemes lenne felújítani vagy akár cserélni? Esetleg a feszültségszabályozó vagy maga a motorvezérlés lesz a baj? Milyen önelleőrző módszerek vannak a hibafaktorok szűkítésére mielőtt elkerül a szerelőhöz?
Köszönöm a segítséget.
Ágota
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Ágota_Csatos2021.01.14 09:49:21

Kedves Davee és Kovacsfeco!

 

Köszönöm a tippeket. A végére járok a kapott infók alapján. 

 

 

Davee2021.01.13 18:52:32

Alapvetően a töltés lámpa akkor világít ha nincs gerjesztése már a generátornak, tehát úgy is elmehet a töltés, hogy közben nem világít a töltés lámpa.

A generátorra 1 saru megy, az a pozitív, a testet a házról veszi, ezen kívül egy csatlakozón kapja a gerjesztést, ha ez a csatlakozó korrodált, vagy a vezeték sérült, akkor előfordulhat ilyen gond.

Illetve érdemes ránézni az akkumulátorra, elvinni egy terheléses tesztre az megmondja az állapotát, mert ha cellazárlatos akkor is elfordulhat ilyen jelenség.

kovacsfeco2021.01.13 14:06:13

Szia!

Én első körben megnézném az autón a generátorral kapcsolatos sarukat. (Akkumulátortól a generátorig)

Tapasztalat,és fórum téma alapján az opelnél előfordul,hogy oxidálódnak,lelazulnak az érintkezők amik erre a hibára utalnak. Persze lehet,más okozza a hibajelenséget.De azért egy próbát megér mielőtt komolyabb szerelőhöz viszed több tízezer forintért.

Utána jöhetne a generátor keféinek ellenőrzése.

Esetleg még van egy olyan....Pontosan nem tudom milyen vezetékelésű az általad említett autó. Vannak tipusok amik úgy vannak vezetékelve,hogy a motorvezérlőtől egy + kábel megy a generátorig. Ha ilyen vezetékelésű az adott tipus,és nincs meg ,vagy csak néha van kapcsolat a motorvezérlő és a generátor között,akkor hibát dob a rendszer.

És még egy dolgot nem hagynék ki!

Mégpedig,ha előjön ujból a hiba,akkor megnézném a töltési feszültséget!

Mégpedig azért,mert az utólag leírt dolog miatt...(Motorvezérlő - generátor + kábel) nincs meg az összeköttetés,attol még töltés van,de a rendszer hibát dob,hogy nincs meg a kommunikáció a két eszköz között.

De Davee Többet tud szerintem erről! Specialista!!!!!