fogy az olaj


x14nz.  Régebbről indítanám. Elvileg ha minden visszatekerést számolunk most van benne 300ezer körül, tanyasi piacos autó volt, most is hasonló a sorsa, de nincs kitaposva a bele. Hónolva volt kb 100ezer km ezelőtt, be is állt, de most megint tűnik el az olaj. 500km egy nívónyi olaj. Az utóbbi két olajcsere Eneos 10w40 van benne mert ajánlották. De azt is hallottam hogy bizonyos olajokat jobban eszi mint a másikat. Én 10ezrenként cserélem szűrővel együtt. Ötlet hogy hova lesz az olaj? Az olaj fajtája a baj vagy mondjuk a szelepszár szimmering, de ha az utóbbi azt hogy ismerhetem föl??? Sokáig Wartburggal és Barkassal jártam ezeknél nem volt ilyennal gond. Válaszokat köszi

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Carlos3202021.03.04 18:43:04

A Wartburgban és a Barkasban kétütemű motorok voltak, melyeknél a kenést az olaj-benzin keverék biztosította, a kenés hatékonysága jóval rosszabb volt, részben ezért is voltak rövidebb élettartamúak, és rohadtul büdösek.

Davee2021.03.04 10:14:16

Szelepszár szimeringnél és dugattyú gyűrűknél mehet el az olaj, ha hónolva volt, akkor gondolom utóbbi rendben kell, hogy legyen.

Szelepszár szimering is olyan, ha elmegy mellett füstölhet is, de van, hogy nyom nékül tűnik el. A kopás mértéke és az, hogy mennyi kopott eléggé befolyásolja.