Astra J 1.7 DTR kormosodás + hidegen bedadog alacsony fordulaton...


Sziasztok....a játékos egy 2010-es Astra J 1.7 DTR. 

Előzmény, hogy 2016-ban kapott egy chip tuningot 330 Nm - 153LE (AET CHIP tuning -Tát) + EGR kiiktatást_lefalazva.

Tavaly nyárig tökéletesen működött. Ment, mint a veszedelem. Aztán azt figyeltem meg, hogy alacsony fordulatról való gyorsításkor - ezt főleg elindulásnál lehet látni - füstpamacsot okád ki magából. Ez odái fajult, hogy nyár közepén a DPF annyira megtömődött, hogy már a regenerálás sem segített rajta. Ekkor "idegből" úgy döntöttem (utólag már megbántam), hogy kipakoltatom a DPF belsejét, és ki is írattam belőle. Most már a DPF nem játékos, aminek másik pozitív hozadéka, hogy a fogyasztás majd egy literrel csökkent.

DE!!! Jelenleg a helyzet a következő. Megy, mint a veszedelem....a fogyasztás vegyes használatnál 5,6L...motorolajat nem eszi. Az alacsony fordulatról való kigyorsításkor (mondjuk egy piros lámpa utáni indulásnál) továbbra is okádja a füstpamacsot. Ami újdonság..........CSAK HIDEGEN!!!......továbbra is alacsony fordulatról történő kigyorsításnál van egy pillanat (kb. 0,5 mp), amikor mintha kihagyna az üzemanyag ellátás, mert megtorpan az autó, majd megy tovább....ez az esemény is egy adag füstpamacs kidurrantásával jár.

SCV szelep cserélve lett már....feltanítva!

"Hozzáértők" a porlasztócsúcsokat jelölték meg, mint főbűnös. Ennek már utána is néztem....ha valóban ez a baja, akkor kiszerelve, majd megy bemérésre + ha szükséges, akkor felújítás (ez azért már zsebbenyúlósabb). Ezzel kapcsolatosan van olyan ajánlott műhely, akik korrekt áron és minőségben dolgoznak???

Másik tipp volt, hogy a turbó töltőlevegő rendszer tömítettlensége is lehet a háttérben.....ezt házilag hogyan lehet ellenőrizni???

Magasnyomású szivattíyú lehet ebben bűnös???

Nos, "röviden" ennyi. Aki érdemben tud segíteni, hozzászólni, azt szívesen veszem!

 

Előre is köszönöm! Üdv. kobert

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Handbrake2023.01.30 08:05:41

Az injektorok felújítása 3 éve darabáron volt 60 körül, és a vagy sikerül vagy nem lemez.

Az enyém is okádja a füstöt ha odalépek neki, kísérleti jelleggel ki van a 2 varázs rendszer iktatva, betét kiszedve ( 2010, Z17DTJ igaz H Astra).

Okádni is fogja, ráadásul ha a beállítások is olyanok akkor simán, adagolós tuning nyelven szólva oda van tekerve a füstcsavar.....

Injektorhibára tippeltem magam is, szépen el si merültem egy kevés pénzben, mire rájöttem mi a gond.

Ha padlózod és hirtelen kihagy, az lehet elektromos gázpedál hiba is, de egyébként meg mindennek van rekació ideje nálam is.

Hidegen pedig dízelt nem forgatunk, persze, hogy okádja mikor dúsít, hogy mihamarabb elérje az üzemi hőfokot.

Mindenképpen át kellene nézni katalizátortól az egész rendszert, de a késés lehet normális is....

Nekem az ECU halt meg egy mosfet akkor csinálta elöszőr a nem megyek című dolgot, javítva lett majd pár évre rá megint előjött. Akkor szereztem hozzá egy másik vezérlő egységet, program fel kicsit finomabbra módosítva és így minden oké. Plussz feleslegesen vettem 3 db ,0 km injektort ( nee, ne kérdezd miért nem 4-et..), most ezekkel megy, 3 meg van a szekrényben, ha valami mégsem lenne kerek. Hosszúba 4.5 l/ 100 km, vegyesben 5-5.1 l/ 100 km.

Ha kiveszed az injektorokat mérjetek egy kompressziót...

Davee2023.01.27 17:31:37

Nem ismerem a porlasztós céget, arról nem tudok véleményt mondani.

Turbó tömítettlenséget hallanád szerintem, ha kifújna, élő adatokat lehet nézni, hogy tölt-e eleget a turbó, illetve megvan-e az üzemanyagnyomás.

kobert2023.01.27 10:35:06

Hi Davee....a DPF belső kipakolása után visszamentem a nevezett AET CHIP tuningoshoz, mert a kiherélés után elszállt a dinamika a motorból. A program módosítása után, újra életre kelt a gépsárkány. A tuningos pasi, amikor beálltam a műhelybe mondta is, hogy valami gond lehet az üzemanyagellátó rendszerrel, mert az elindulásnál ő is látta a füstpamacsot.

Több porlasztócsúcs felújító céggel leveleztem...egyelőre ők voltak a legszimpatikusabbak:

https://injektorfelujitas.hu/?gclid=Cj0KCQiAic6eBhCoARIsANlox87w5p7ExT5aYxExs4lCojQM_rKwApWGlb7WSLnSfTwPZJJ_h78xNOYaArAkEALw_wcB

Akkor a turbó tömitettlensége nem játékos??? Diagnosztika nem ad infót ezekről??? Pl. a porlasztócsúcsok korrekciós értéke....vagy a turbó tömítettlenségéről???

Amúgy hidegen is pöccre indul.

kobert

Davee2023.01.27 10:13:19

Azért ez így elég szerteágazó probléma lehet a belenyúlások miatt. Ki lett herélve a DPF és ki lett íratva, de a chiptuning programod  DPF rendszerhez készült, a kipufogórendszer tömítettsége megváltozott az üres rendszer miatt, ezért a motor "öblítése" teljesen más lett, nem ártana újra padra tenni és hozzáírni a programot.

Emelett a porlasztók bevizsgáltatása is ajánlott, azonban ez Denso rendszerű amihez egyenlőre még én sem tudok megbízható helyet mondani, sokan ígérik,hogy megcsinálják, az eredmény azonban sokszor a "jobb volt, mint lett" elvet követi.

Egy ismerősöm épp most újíttat fel 4db-ot ha visszajelez és pozitív az eredmény megosztom majd.