Z12XEP homlokoldali főtengely szimering csere/érdekesség


Sziasztok!

Létezik, hogy 16.000 km-t bír ki egy új főtengely szimering? Annak idején, mikor vettem az autót, 2021. decemberében kicseréltem a homlokoldali szimeringet, de az elmúlt hetekben ismételten meghibásodott (legalábbis most vettem észre), mert tiszta olaj volt az autó alja, verte szét - gondolom a főtengely szíjtárcsa - mindenfelé. 

Ma ismét kicseréltem és ami feltűnt, hogy van a felületen egy-két karc. Nem túl mély, de megakad benne a körmöm. Abba nem vagyok biztos, hogy ez-e a tömítő felület. Okozhatja ez a folyást? Köszönöm a segítséget! G.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.03.05 16:23:00

Változó van aki beüti amíg felül, van aki síkba teszi, tömítés szempontjából nem befolyásoló tényező, felületve talán stabilabb.

huggybear2023.03.05 11:29:42

Szia Davee!

Köszi, akkor jól gondoltam, hogy nem ott tömít! Ezzel a ferdén történó berakással most megfogtál, ezt nem tudom, hogy úgy volt-e. Fontos, hogy a ház és a tömítés felülete síkban legyen vagy lehet beljebb is? Erre gondolok:

Akkor azt hiszem Elring-et tettem bele, most pedig Ajusa-t vettem. Köszi! G.

Davee2023.03.05 11:11:46

Az oldalfal a tömítőfelület, illetve a főtengely. Nem tudom milyen márkát vettél, az is lehet, hogy nem sikerült teljesen egyenesen beütni a helyére, ha ferde volt simán tönkremegy ennyi km után.

Victor Reinz, Elring stb márkákat érdemes venni.