C Corsa elektromos tükör utólag


Sziasztok!

Tervezek sógoromnak beépíteni utólagosan elektromos visszapillantó tükröket, azonban mielőtt belevágok szükségem lenne egy kis tanácsra, infóra. Csinált már valaki ilyet? Mikre kell odafigyelni? Van rá esély, hogy a kábel elő van készítve? Honnan lehetne ezt megtudni bontás nélkül? Mindegy, hogy 3 vagy 5 ajtósról van a tükör, kompatibilisek egymással? Előre is köszönöm a tippeket! G.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

huggybear2023.08.20 20:05:56

Sziasztok!

A két tükör sikeresen bent van, már csak a tükörfűtést kellene bekötni, ami kicsit feladta a leckét. A kapcsolási rajz szerint a K49 relénél (a biztosíték táblán) van a fekete-fehér kábel, ami a hátsó szélvédőfűtés kábele. A rajz szerint nekem erre kell rákötnöm a tükröt is. Saját autómat megnézve két fekete-fehér kábel indul a relé 5-ös lábától és ebből az egyik csatlakozik be a motortéri csatlakozó 27-es lábánál. (Gondolom a másik megy a 18-asra, az ECC felé.) Nos, a kérdés, hogy jól értem, hogy amit tennem kell az az, hogy ha a másik autóban is megvan ez a kábel (a hátsó szélvédőfűtés miatt gondolom megvan), akkor csak erre „rácsatlakozok” és elviszem a „jelet” a két tükörhöz két kábelen? Ha nincs meg a fekete-fehér a 27-es lábon, akkor oda is be kell kötnöm, ugye? Nagyon köszönöm, hogy segítetek! G.

Davee2023.04.02 10:56:31

Műszerfalat nem kell bontani, de a jobbos tükör vezetékeit valahol át kell húznod majd a jobb oldalra, eredetileg az ülés alatt mennek, vezető ülés hátsó vonalában, ha jól emlékszem.

huggybear2023.04.01 15:45:16

Szia Davee!

Köszi szépen! Időközben már beszerzés alatt van minden szükséges elem (tükrök, kapcsoló, kábel végek, belső műanyag borítások, kapcsoló "tartó" műanyag). Múltkorában leszedtem a mostani tükörborítást, de nem emlékszem, hogy lett volna ott kábel. Akkor ez jó mókának ígérkezik . Remélem a műszerfalat nem kell kibontani! G.

Davee2023.03.31 17:21:15

Belső kis burkolatot lebontod megnézed, hogy bent vannak-e a vezetékei.

Szürke, zöld, kék, fekete-piros, és sárga vezetékek a rajz szerint.

Ha hiányoznak akkor sajnos kábelezni kell, az már nehezebb ügy, biztosítéktáblából befelé, ajtó köteg stb.

Tükör emlékeim szerint egyforma.