Töltésprobléma


Helló Z16xer astra h kombi róla van szó, már volt 2 szerelőnél is nem találtak hibát szerintük jó minden,  generátor felújitva vettem bontott generátort észt is felújitotattam mindkettővel ugyan az a hiba  vagy csak én gondolom hogy hiba, 3 éve van nálam az autó és 4dik akumlátor van benne ebből 1 hibás volt fél évig bírta( exide), 

Következő a hiba alapjáraton reggel első inditásnál tehát még hideg a motor, jó minden eszt úgy értem hogy megvan a 14.4volt terhelve fogyasztókkal tompított, ködlámpa első hátsó, max fűtés, és tükörfűtés ezek voltak bekapcsolva na most ha már bemelekszik a motor vagy megyek 10km ekkor már alapjáraton 12.8v mérek eztekel a fogyasztókkal, ha van fordulat kB 1000-1500 akkor tőlt 14.v megvan, aksinál és lent a generátornál ugyan annyi a feszültség na ez lenne a problémám kérnék ezügyben kis segítséget köszi. 

 

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Handbrake2023.04.05 08:04:08

A klasszikus dolgokat megnézted? Akkusarú állapota, nem melegszik a kábel, nincs valahol valami kábelszakadás, milyen állapotúak a kontaktok?

Önmagában a generátor felújításnál is láttam már sok bakit, de a beépítésnél is. Az ember jóhiszeműen elfogadja, mert hár szakembernél volt, akkor nem lehet baj. Na ilyenenkor jönnek elő az elfelejtettük meghúzni a rögzítő csavart a generátor kivezetésnél. Jobbik esetben csak a nincs töltés hiba jön ki, de a hétvégén egy laza kontakt miatt úgy világított a generátor kivezetés mint egy led lámpa. Ott is klasszikus volt, nem tölt, akku csere 0 km-re... így se.... még szerencse, hogy a motoráhaztető nyitva volt és láttuk ahogy a laza kontakt miatt izott a csavar. Szóval ennyit a szervízről....Hja és Németországbot járják a kocsival oda vissza családostól, szép lett volna ha leég valahol autközben....

Én most már itt kezdeném, saruk, testek, kontakt, ha ennek ellenére sem oké akkor meg elfogadja az ember.

Nekem mióta a kocsi megvan a titkos menűben 13.6 meg 13.8v a töltés, különösebben nem hatott meg. Télen hétvégente töltök az akkun.

Ha meg melegedésre esik a töltés, akkor a felújításnál valami nem sikerült...

Totya772023.04.05 06:16:27

100 amperes és 14v  tud a generátor,

Az a érdekes hogy első inditásnál bekapcsólt fogyasztókkal alapjáraton megvan a 14.4volt, ahogy melegszik a motor úgy csökken a feszültség 12.8 voltig, de ha adok neki gázt akkor felmegy 14 voltra, 2 autóvillamossági szerelőnél volt mindent rendben találtak az utolsó szerelő mondta hogy aksi probléma (banner) 1.7 honapos volt benne állitása szerint nemlehetett maxra feltőlteni, így vettem tőle egy Ford gyári aksit 3 év Garival, 55 ezerért  ez kemény de ugyvoltam vele ezen van 3 év jótállás,

De azért még nem hagy nyugodni ez a tőltés probléma, 

Fateromnak szuzuki vitarája 1.4 van ugyan úgy teszteltem mint az én kocsim neki megvan alapjáraton minden fogyasztóval a 14.4v.

Akkor ép tegnap teszteltem, egyik kollégának opel zafira 1.8, z18xer övé is tudja  alapjáraton fogyasztókkal a 14.4voltot

Ezért kételkedek

billiboyy2023.04.04 23:51:54

Hi !

Ez nem hiba ! A feszültég mérése egyedül nem elegendő eldönteni, hogy a generátor megfelelően tölt-e. Tudni kellene a generátor MAX. áram termelését is. Magyarul: Tudni kell a generátor maximális fodulaton leadott, amperben mért teljesítményét. Alpjáraton az is csoda, hogy az összes fogyasztó bekapcsolására még egyáltalán tölt. (Nem tölt !) A feszültség talán még meg van, de az áramerősség már nincs. A generátor csak az un. üzemi fordulaton tud tölteni. Sokan megfeledkeznek az időről mint alapvető fontosságú tényezőről. Egyszerűen. Nem mindegy mennyi ideig megy a kocsi milyen fordulatszámon dolgozik a motor  és vele a generátor, azaz mennyi  ideje van a generátornak az akkut tölteni, mennyi fogyasztót kell mőködésben tartania.

Állandó városi használatnál az akkut ajánlatos megfelelő időnként utántölteni.

Az akku árához viszonyítva gombokért lehet venni automata csepptöltőt amihez még az akkut sem kell kiszerelni úgy lehet rákapcsolni a sarukra.

Ajánlatos az összes test és pozitív érintkezőt ellenőrizni. Akku saruknál is.

kutyman2023.04.04 17:05:38

Én megnézném a negatív kábelt ami a kasztnira megy, hátha a kábel, vagy a kötési pont rosszalkodik.