z18xer olajnyomás


Olajszivattyú tömítés miatt összefolyt az olaj a fagyállóval és az olajnyomás lámpa is kivillant alapjáraton (nem csoda). Viszont tömítéscsere után is kicsi az olajnyomás, olajgombát is cseréltem már. Szétszedéskor a szivattyún nem látszott semmi baj, igazából csak két fogaskerék. Lehet ennek baja, vagy mi lehet még az ok?

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.04.09 08:50:45

Nem ártott volna egy rendszer mosatás, illetve a leömlő mögötti olajhűtő esetlegesen bedugulhatott. Ezen kívül az előttem felsoroltak is lehetnek, távolról ezt nehéz megmondani.

szepria2023.04.07 20:38:23

Bár, ha jobban megnézem, nem golyó van benne, hanem redukálószelep, illetve kicsit odébb van egy visszacsató szelep is. (asszem)

P.Tamás2023.04.07 20:14:49

Sziasztok!

Astra H -A16XER üzemanyag fogyasztással kapcsolatos kérdésem van.Induláskor, alapjáraton igen magas átlagfogyasztás jelez a műszerfal,huszon liter/100 Km. Amint elindulok, ez folyamatosan csökken, viszont ahogy megáll az autó, ismét emelkedni kezd az érték. Lámpa nem világít a műszerfalon. Milyen irányba kellene keresgélnem a hibát, esetlegesen az elérhető alkatrészek tisztítását?

Van-e valami hasonló tapasztalat a tagok között?

Köszönöm

szepria2023.04.07 19:18:10

Attól függ, mennyit jártál víz-olaj keverékkel.

Megkophatott: olajszivattyú, hajtókar csapágyak, főtengely csapágy, stb.
Esetleg a hónolás is a hengerben. Ez attól függ, hogy mennyit mentél vele, illetve az, hogy rendesen kifolyt, illetve kicsepegett belőle az összes víz olajcsere alkalmával.

Alacsony olajnyomás még lehet az olajnyomás szabályzó "meghibásodása" esetén is. Azt is szétszedtétek? Egy hosszabb-rövidebb csavarral előfeszítenek egy rugót, aminek a végén egy golyó van. Lehet, hogy a golyó, vagy annak az üléke kopott, vagy koszos.