Fűtőradiátor szigetelés


Sziasztok! Az ügyben kérnék tippeket, hogy mivel lehetne pótolni az F Astra fűtőradiátor csöveinek a tömítését a tűzfalnál. A gyári tömítések elporladtak, azokat szeretném valamivel pótolni.

Nem a két kisebb karikára gondolok, ami magán a csövön van az utastér felé, hanem ami a tűzfal nyílásait szigeteli le külön, és amin ugyancsak átmennek a radiátor csövei.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.04.19 11:10:51

Kőzetgyapot annyira nem nyerő megoldás, zárt cellás habszivacs vagy hasonló kell, a gyapot megszívja magát vízzel, penészedik.

robitobi2023.04.17 18:40:45

Köszi a tanácsot! Végül nem került oda semmi, utólag fogok kívülről némi kőzetgyapotot betömködni, bár így is működik. A kiszerelten is csak az egyik lábon volt egy elaggott valami, az sem ért már semmit. A rendszer így is szépen működik.

Davee2023.04.14 07:16:24

Nagyon régen volt előttem már F Astra képeket elnézve két szivacs karikáról beszélünk, rajzokon külön hirtelen nem találtam, klímások használnak csőszigetelésre olyan szivacsot mint ami gyárilag lehetett, kb 2 cm vastag, olyan darabot kell szerezni és lyukasztani két darabot hozzá, azzal pótolható, gyárit már szerintem nem is kapni hozzá.