kipufogó tőcsavarjai


Üdv mindenkinek!

 

A kipufogó könyökcsöve tőcsavarokkal van rögzítve a hengerfejhez. Ezeken hivatalosan önbiztosító anyák vannak. Azt vettem észre, hogy kábé fél évente ezek lelazulnak, rájuk lehet húzni egy kicsit. Némelyiknél a tőcsavar indul meg kifelé, néhol az anya lazul le.

 

Gondolom, ennek köze van ahhoz, hogy az Opel Astra F kipufogó rendszerében nincs rezgőtag.

 

A kérdésem, hogy jó megoldás-e kicserélni a kilazuló tőcsavarokat hatlapfejű csavarokra? És milyen alátét javasolható a csavarfejek alá? Rugós, vagy inkább sima?

 

Előre is köszi a választ!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.05.05 09:41:07

"Mivel itt Te vagy a legrégebbi "motoros" a véleményed mérvadó."

Nem ér semmivel többet az én kommentem mint bárki másé

Alapvetően nem kellene, hogy szükség legyen a flexicsőre, mert millió darab ment nélküle, ez csak amolyan vészmegoldásnak gondoltam.

nanoduotech2023.05.03 22:13:50

Köszi a tippet mindenkinek. Ránézek a felfüggesztésekre.

billiboyy2023.05.03 11:28:41

Egyetértek a véleményeddel. A jobb megoldás a rezoncső. Az összes motor felfüggeszés elemeit át kellene nézni és cserélni szükség szerint. Öreg autóban a gumik elfáradnak.

Ha szervizben csináltatod annak a rezsi óradíja 17-20.000.- Ft között van és erre rámegy két óra. Ha van ismerős lakatos akkor nyilván sokkal olcsóbb.

Mivel itt Te vagy a legrégebbi "motoros" a véleményed mérvadó.

Davee2023.05.03 09:32:46

Nem mondanám bonyolultnak sem drágának, 5000 ft körül már kapni rezoncsövet, a rövid verzió is elég véleményem szerint, a kipufogócsőben van hely bőven és az alváznál is, onnantól már csak ki kell vágni a méretének megfelelő darabot és behegeszteni, kb 15 körül anyaggal meg lehet oldani. Persze ez csak az én véleményem.

Egyébként ez ugye nem történhetne meg, gyakorlatilag ez az első ilyen eset amiről tudok. Én azért a motortartó bakokat is átnézném, főleg a billenésgátlókat, az is lehet, hogy akkorát mozdul a motor, hogy az feszegeti a rendszert.

billiboyy2023.05.03 07:42:30

Szia !

Mivel ennyire macerás és drága egy rezoncső beépítése, azt mondom, hogy ceréld le az anyákat és ha a tőcsavart ki tudod venni akkor a Loctite 270-es csvar rögzítő ragasztót hsználj mind az anyáknál mind a tőcsvaroknál.

Rendkívül erős kötést hoz létre. Van 10 ml-es is.

Sok sikert.

Üdv.

https://www.henkel-adhesives.com/hu/hu/term%C3%A9k/threadlockers/loctite_2702.html