Opel Z16XEP benzin/olajfogyasztás


Sziasztok!
 
Nemrég vásároltam Z16XEP 2004-es H Astrát. Furcsán benzinesedik benne a motorolaj (és a motorolaj is fogy, de most nem ez lenne a kérdés). Nem találtam, hogy jellemző hiba lenne ez Astrákra, de lehetséges befecskendező/nyomásszabályzó vagy egyéb hiba?
Másik teoriám a benzinesedésre, hogy álló helyzetben BC szerint pillanatnyi fogyasztás klímával 1,4-1,5 liter/h, kikapcsolt klímával normált mutat, 0,6-0,7 liter/h körül. Nálatok mennyit mutat? Dupla annyit fogyasztana klímával? Plusz klímázva nagyon nem megy az autó, olyan mintha 40 lóerős lenne, táncolhatok a gázpedálon. Lehetséges, hogy klíma használatkor túl dúsít, (és emiatt is kerül sok benzin az olajba?)? Köszi a válaszokat
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Carlos3202023.07.17 11:47:07

Helló,

Benzin a motorolajba elsősorban a dugattyúgyűrűknél kerülhet véleményem szerint, lehet le van tapadva 1-2 dugattyúgyűrű. Lehetne még gyújtáskimaradással kombinálni, de annak lenne hibakódja, bár lehet csak súlyosabb esetben dobja ki. Ha padlógázzal közlekedsz, az persze súlyosbító tényező, mert több lehet az elégetlen üzemanyag.

Klímával valóban érezhetően gyengébb az autó nálam is (ugyanilyenem van), főleg előzésnél, emelkedőn feltűnő.