Opel Vectra C Néha nem ndul


Sziasztok!

 

Lenne nekünk egy faceliftes opel vectra 1.9 cdti motorral. A hibája hogy nagyon melegben vagy mostanában hogy hidegebb van meg ilyen pára lecsapódás,az autó nem indul. Kulcs be,összes lámpa felvillan majd nem indítozik az öndító. Fél óra le-fel kapcsolás után néha elindul,valamikor semmikor sem. ha melegebb az idő simán indul. Probáltuk a testkábelt tisztítani,meg kapott egy plussz földelést i a kasztnira. Jobban indult az autó,de a hiba fentáll ugyanúgy. Cseréltük az öndító reléjét,az sem járt sikerrel. A hiba fenállásakor,relét kivéve,majd rövidre zárva az önindítot csak teker az autó de nem indul.Hibatárolót olvasva. 4 hiba van.

p0070 - Külső levegőhömérséklet érzékelő

P1613- Indításgátló hiba

P0380 izzító gyertya,vezérlő hiba

U2139 kormányoszlopmodul hiba,nincs kommunikáció. szakaszos hiba mindegyik

Videókat fórumokat bújva,azt szűrtem le,hogy valami kábel hiba,vagy CIM,abs,Ecu hiba lehet itt. Mit tudnék csinálni hogy kiszűrjem a dolgokat. Ha vennék egy opcomot,azzal tudnék valamit tesztelni? Mellékelek még egy videót a hibárül is. https://www.youtube.com/shorts/gKBLhGbVJto

 

Köszönöm a segítséget!

 

 

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

szepria2023.10.02 20:22:14

A bajuszkapcsolók a CIM modulhoz közvetlenül csatlakoznak. Simán összefügghet a CIM hibával.

Flashrider2023.10.02 15:58:10

Hello! Köszi a választ! A kocsi 2007-es ebben már nem a "jobbik" CIM modul van amit nem kell javítani? Javítás alatt mit értesz az alaplapi tüskék újraforrasztását? Anno volt egy H astra a cdaládban is. Ott a duda,index stb hiba volt de az újraforrasztás után minden funkciója megjavult.

Ma annyi fejlemény van a kocsiról hogy reggel indult de pl. Nem volt tempomat. Ha nincs tempomat azt mi okozza? Összefüghet ez is a CIM-el? Köszi a választ!

Davee2023.10.02 10:13:58

CIM modult kell javítani, nem ismeri fel a kulcsot emiatt nem fog indítózni sem engedni az indítást.