Opel Astra H Z19DT letilt kigyorsításnál


Kedves Csoporttagok!

Adott egy 2006 H Astra Z19DT 100le motorral, ami az utóbbi időszakban rendszeresen produkálja azt a hibát, hogy alacsony fordulatszámról történő kigyorsításnál (pl. 4. fokozatban 50km/h-val haladva településen belül, majd településtáblánál egy nagyobb gázadásnál) letilt és vészhelyzeti üzemmódba helyezi az autót. Ilyenkor elveszi a turbót, nem működik a tempomat, nem engedi 3500 fordulat fölé pörgetni a motort.

A kocsi hibakód mentes, a hibakor sem talál semilyen hibát az olvasó, egyszerű gyújtás levétel-ráadás után ismét hibamentes a következő alkalomig.

Amennyiben tapasztalt már valaki hasonló problémát, megosztaná a tapasztalatait?

Köszönöm.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.11.05 18:19:31

A probléma első körben ott kezdődik, hogy te is, mint a dízelesek többsége teherautó módban használod az autót, nem nyomatékból kell autózni. Városban 50-nél eleve fel sem szabadna váltani 4. sebességbe. Nagyobb sebességfokozatban alacsony sebességből nem jó kigyorsítani, mert idővel a főtengely csapágyak nem fogják tolerálni, majd egyszer csak olajnyomás problémák és további követkemények jelentkeznek.

Szóval ennek követkeményeképp az EGR és szívosor valószínűleg tele van lerakódással, emelett egy uec takarítás sem ártana.

Továbbá ha hibalámpa volt akkor tárolt hibakód is van, opcom vagy tech2 diagnosztikával hozzáértő ki tudja olvasni, ELM327 és társai nem fogják látni.

(Nem kötekedés a fenti, jótanács)