Zafira B üzemanyag szint jelző


Sziasztok!

A következő a "hiba" jelenség:

A műszerfalon az üzemanyag szint jelző fél állásban van, eközben csak ~11 liter benzin van a tankban. Teletankolás alkalmával a betöltött menniység is a "TEST" mód által kijelzett értéket igazolja.

Kérdés az, hogy lehet-e kalibrálni az üzemenagy szint jelzőt, hogy mindig a "jó" értéket mutassa?

Ahogy hallottam, többeknek is gondot okoz(ott), hogy a félállásból nagyon gyorsan üreset mutatott a mutató. Még újonnan vásárolt H Astrával kapcsolatban is tudok ilyen esetről.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

szepria10 órája 26 perce

Sziasztok!

Gondoltam frissítek a kérdéskörön. :-)
A képen látható az üzemanyagszint jelző állása és a tankban levő szintjelző által mért érték a CID-en.
Jelenleg "Linear Resisetance" a beállítás. Ha átállítom az IPC-ben Voltage-ra, akkor sem javul meg, akkor is ugyan így "késik" a mutató a valósághoz képest. Pár tank benzint elautókáztam már ilyen és olyan beállításokkal is, de semmi pozitív változás. Szóval nem javul a helyzet. A képet ma készítettem közvetelnül tankolás előtt. 48,9 litert tudtam tankolni, tehát ha a kútoszlop nem csal és a tank ~56literes, akkor mondhatjuk akár pontosnak is a CID által jelzett értéket.

Opcommal mit lehet még állítani ezzel kapcsolatban?

 

Davee2022.12.19 10:51:08

Nem az alphakód nem jó, az nem változtatható, hanem a kódindex, vagy a szintjeladó típusa nem jó. Lehet, hogy valamikor cseréltek bent szintjeladót és rosszat tettek bele, facelift előtt linear resistance volt, fl évén illetve utána már linear voltage type b típus volt, mindkettővel működik, csak kódindex kérdése az ipc-ben illetve bekapcsolt BC esetén a kijelzőben.

Nem tudom helyileg merre vagy, Körmenden esetleg rá tudok nézni.

Handbrake2022.12.15 08:28:14

OPcom klónnal is akár. Én azzal csináltam annó egyéb dolgok miatt kivettem belőle a regenerálás jelzést... de psssszt....

mokuda2022.12.14 21:51:07

Opcom nem jó. Tech2 vel lehet.

szepria2022.12.14 19:45:54

Az én autómon ez elképzelhető, mert az előző tulaj-t nem igazán ismertem, bár nem hiszem, hogy ilyenekkel foglalkozott volna, ugyanis újonnan vette szalonból, és azért adta el, mert már nem tud vezetni. (idős)
A családban van egy H Astra (szalonból újonnan vásárolt), azzal kapcsolatban is fennáll a "hiba", már nullkilóméteres korában is ilyen volt.

Amennyiben tényleg rossz az alpha kód, hogyan lehet helyre tenni?