SCV szelep csere - P1602


Sziasztok! 

 

Van egy 2008-as GTC-m Z17DTJ-vel szerelve, hidegen jobban melegen kevésbé de ~50-150 közt dobálta az alapjáratot és lehetet hallani a hangjá azt a jellegzetes dadogást. Kicseréltem az SCV szelepet egy újra (Kunautóban kaptam, gyári Denso) és most P1602-öt dob "Üzemanyag szivattyú üzemanyag mennyiség nincs betanulva Harver és Szoftver B-003". 

Delphi olvasom van csak ez tudja nullázni magát a szivattyút és újratanítani de ez nem oldja meg, neten láttam van olyan verzió amiben magát a szabályozó szelepet is tudja nullázni de nekem olyan verzió nincs... a kocsi így nem is indítható a régi szeleppel sem mert a hiba fenáll. 

Van más opcióm mint venni egy Opcom klónt? :( 

 

Köszi előre is, 

Pmmpe

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Handbrake1 hete 3 napja

OP-COM fel kell tanítani az alacsony befecskendezési mennyiséget, betartva azt ami annak a beállításnak a feltétele, azt hiszem üzemmeleg motorvízhőfok és üzemanyag hőmérséklet. Betanítod és tökéletes lesz az alapjárat. Nem mindegy a clone-hoz melyik verziójú programmal csinálod, sőt mivel a Z17DTJ és a Z17DTR dettó, csk vezérlő programjában tér el, ennek köszönheti a + 15 LE-t érdemes megnézni neked melyik motorkóddal sikerül az élő adatokat látni és taníttatni vele.

Pmmpe1 hete 4 napja

Raktam be kézi pumpát a magasnyomású és a szürő közé, első légtelenítés után pöccre röffent. Alapjárat el sem mozdul 850-ről sem hidegen sem melegen. Pumpa marad is a helyén mivel hőálló a gumija és jobb félni mint megijedni. (Akár kifogyó üzemanyag akár szürű csere miatt kéne esetlegesen légteleníteni.)

 

Utókornak: 

Feltanítani nem kell**, az SCV szeleppel érkező 2 tüskét hiába írja a manualja, hogy használjuk a behelyezéshez... NE használjátok. Megvezeti a szelepet ugyan így se az ógyűrű se a tömítés nem tud elmozdulni de mivel nem picit döntve dugjátok be a szelepet szépen a levegőt is betoljátok a szelepelőtt. (Tengelyen kis ógyűrű lezárja a lyukat és betolja maga előtt amit tud.)

 

**ha feltanítjátok (Small Injection Quantity OPCOM-ban) akkor azonnal beáll kisimulva az alapjárat. Ellenben 6-8km kell neki és magától feltanul. (Hibakód is eltűnik amint feltanult.)

Pmmpe2 hete 4 napja

Szia!

Ekkora a gond? 

Most rendeltem egy Opcom klónt (1.70) mivel gondoltam csak kell neki egy Fuel Pressure Valve relearn, ezek szerint komolyabb zűrt keletkezett az agyában? 

 

Veszprémmel az a baj a kocsi jelenleg nem járóképes ugye, teker de nem kapja el...  

szepria2 hete 4 napja

Szia!

Veszprém megyében tudok segíteni (talán).