DVD90 Navi AUX


Sziasztok!

 

Opel Astra H-ba lesz beszerelve egy DVD90 Navi fejegység. Jelenleg AUX nélküli, viszont auxosítani szeretném. A szükséges alkatrészek listája megvan, és a beszerelésük sem okoz problémát, továbbá firmware frissítésem is van hozzá (10/10/2007). A TDA8579-es IC-t bárhol keresem, egyik elektronikai webáruházban sem találtam meg. Adatlap alapján kerestem váltó IC-t, viszont így sem jártam sikerrel. Van egy navi erősítő hibás CD70 AUX-os fejegységem, viszont ezt meg szeretném menteni így ebből nem szeretnék kiforrasztani komponenseket. Valaki ismer itthoni beszerzési forrást az IC-hez vagy esetleg csereszabatos komponens típust? Válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.06.26 12:45:33

Hát igen, mivel az egy zajszűrő alkatrész.

Bálint60212023.06.24 13:24:21

Szia!

Köszönöm a segítséget! Közben sikerült találnom egy webshopot, ahol árulják és van is raktáron. Hestore, Conrad volt az első, ahol kerestem, mert tőlük szoktam beszerezni mindent, de sajnos náluk nincs. Egyedi rendelésnél pedig minimális mennyiség van megadva, ha jól tudom.  Áthídalásos módszerről olvastam külföldi fórumon, de ott azt írták, hogy zajosabb lesz. 

Davee2023.06.23 06:12:13

Jelezni kell az itthoni alkatrész boltoknak, pl hestore, esetleg tme, hátha be tudják szerezni, vagy ha helyi alkatrész bolt van akkor ott.

Ha nem akkor aliexpress, ebay biztos, hogy van.

Létezik egy olyan megoldás is, hogy áthidalod a helyét, az alkatrész elvileg interferencia kiszűrésre való a testponton, nem tudom milyen ha nincs bent, lehet kicsit zajosabb lesz, esetleg addig megoldás lehet amíg nem találsz, de használnád már.