Astra H (Z14XEP) problémák


Sziasztok,

Nem vagyok autószaki, úgyhogy csak tippelgetni tudok, illetve emiatt szeretném kérni a segítségeteket is.

A héten fel lett emelve az autó (Astra H, Z14XEP, 150e km) és két dologra lettem figyelmes:

1. Középtályon ez a dob (ez lenne a karburátor?) elég rosszul néz ki. Mennyi ideje lehet még hátra?

2. A sebváltó-ház (?) alján/tetején olajos-poros lerakódás van. Friss olajat viszont csak az olajszűrő ház mellett találtam. Lehetséges hogy onnan verődött ki minden? Honnan jöhet ez az olaj?

Köszi előre is.

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2023.06.26 12:44:48

Az a középdobod, és a kép alapján a palástnál már szétnyílt, nagy eséllyel ki is fúj, én cserélném, műszakin így már nem megy át például.

Az olajfolyás jöhet fentről is, de körkörösen látszik a folt, esélyes hogy a váltó karter enged. Ha nem volt még váltó olaj csere akkor ajánlott lenne és akkor úgyis lejön a karter a leengedés miatt.

Egyébként ahogy lacus írta, le kell pucolni mindenhol és megnézni, honnan indul.

lacus_692023.06.25 15:05:35

Szia! én szerintem ez a középső dobod akar lenni, azt,hogy meddig megy el nem lehet tudni de elég ramaty állapotban van cseréld inkább az a bizrtos. A katalizátor a motortérben van a leömlő utáni részen ha felnyitod a motorház tetőt az van hozzád a legközelebb persze a hűtőket nem számolva.  Az olaj foltokat pedig brigéciollal takarits meg vagy féktisztítóval és utána a megtisztitott felületen nézd hol kezd megint olajos lenni és meg lesz a hiba. Amugy a váltó tetején a szuszogó miatt is lehet olajpárás ami az utporával keveredve ilyen dzsuva lesz, alulról pedig valószinűleg tömitést kell cserélni .

amazed2023.06.24 21:14:27

Még mindig nem vagyok autószaki, de az a "karburátor"  csak elírás volt...

Katalizátor akart lenni.