2004 H Astra Z17DTL ECU?


Egyik reggel egy elég rossz útszakaszon haladtam, és miután próbáltam kikerülni egy kátyút átmentem egy elég nagy bukkanó szerű úthibán, és egyből kiírta a gázpedál pozíció hibát.(20 km/h-val mehettem, de így is érezhető volt, hogy a bukkanó elég nagyot ütött) Egy kis idő után magától eltűnt és estig nem is volt probléma. Aztán este amikor indultam volna haza, ráadtam a gyújtást, kivillantak a lámpák, amiknek kell majd utána olajnyomás lámpa elalszik, villáskulcsos piktogram világít, az üzemanyag szintjelző felmegy addig, amennyi gázolaj van az autóban majd leesik a mutató, a gid kijelzőn csak F betűk vannak és nem indít. Tegnap délután leszedték a biztosítéktáblát, hogy az Uec-nél nincs-e oxidáció vagy bármi rendellenesség. Visszarakást követően mintha megjavult volna, elindult, mentem is vele, de miután leállítottam este újra a felsorolt tüneteket produkálta. Tudom, hogy látatlanban nehéz diagnosztizálni, de kíváncsi lennék, hogy okozhatott-e ez az ütés/rázkódás valami forrasztás elválást vagy hasonlót a vezérlőben, vagy esetleg a földeléseket kéne átnézni? Egyébként biztosítékok, akksi rendben, hibakód olvasó sem tud kommunikálni az autóval.

 

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2024.01.21 08:42:12

Szuper

Kirstiebr2024.01.18 06:58:20

Megoldódott, köszönöm a segítséget. A biztosítéktábla alján egy saru kicsúszott, mert az a rózsaszín műanyag ami tartja őket kirázkódott és azért nem volt kontakt.

Davee2024.01.16 15:56:37

Azt mindenképpen ki le kell pucolni, az uec és csatlakozó oldalt is, nem árt az ECU csatlakozókra is ránézni. Illetve diagnosztika, sem ártana.

Kirstiebr2024.01.14 07:46:17

Megcsináltuk, de így sem működik. Viszont észrevettem, hogy a biztosítéktábla hátulján a motorvezérlő relé alatti egyik tű oxidos és ott a műanyag is mintha picit megolvdt volna, illetve a foglalat is amibe csatlakozik ez a pin az is égett volt. A relét kimérték, elvileg az jó.

Davee2024.01.12 15:20:18

Fújd ki kontakt sprayvel az uecet, majd levegővel fújd ki. Ne olaj alapú, wd40 és társaival, hanem normális kontakt sprayvel