Porlasztó kiszedése xep1.6 motor


Sziasztok. Szeretném bevizsgaltatni a porlasztókat gyanúsan amiatt ingadozik az alpjárat és nagyobbgáznál szokottnál jobban füstöl egy kicsit. Kiszedésben kérnék segítséget hogy mennyire speciálisan szerszám igényes?

Egy otthoni autószerelő is megtudja - e csinálni?

 

Köszönöm a segítséget 

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2024.01.16 17:37:11

Milyen gyertya került bele, mikor, mennyi km-t futott? EGR mikor volt cserélve?

Attijump2024.01.16 17:05:46

Köszönöm a válaszodatat! Két éve volt cserélva a szívósor és a membrán is a szívósor.hu-nál. Azóta cseréltem trafót  gyertyát, egr szelepet légtömegmérő, lambda szondákat. Akkor ingadozik az alpjárat amikor be melegszik. Illetve ha rendesen megyek vele semmi probléma de mikor elvezszem a gázt nem mindig de elöfordul hogy  meginog az alpjárat kicsit hibalozik olyan mintha nem kapna elég benzin mert szegény keveréket írki.

Nem tudom mit nézek meg rajta adatban! 

Davee2024.01.16 15:59:31

Benzinesben nincs porlasztó, befecskendező van bent, 99,9%-ban ezekben a motorokban nem megy tönkre a befecskendező, nagy eséllyel pénzkidobás lenne.

Ingadozó alapjárat inkább átszakadt szelepfedél membrán miatt szokott lenni, ha járó motornál nem tudod levenni, vagy nehezen az olajbeöntő sapkát, illetve a nívópálcánál is erős vákuum van akkor átszakadt.

Továbbá élő adatot kellene nézni, diagnosztizálni, ha kéken füstöl az olaj, ami szintén membrán szakadás miatt is lehet.