Folyamatosan lemerülő akkumulátor!


Sziasztok!
Astra 1,6 xer motorral rendelkező Opelom akkumulátora, 5-6 napos garázsban állás után folyton folyamatosan  lemerül.   Szerelő műszerrel megmérte és szerinte minden rendben van, annyi észrevétele volt, hogy ha nincs a az autó lezárva, akkor valami szívja az aksit (szerinte a computer dolgozik), ha viszont lezárt állapotban van akkor "szinte" semmi feszültség ingadozás nincs. Ha leállítás után távirányítóval lezárom, akkor pár nap múlva azt veszem észre, hogy nem is volt lezárva, tehát kinyitotta magát.  Most már a második aksit vettem bele (55 ah), mert csontra leszívta az előzőket, tehát nem az akkumulátorral van a probléma! Ha 1-2 naponta használom, akkor nincs gond, de ha többet áll akkor lemerül! Már többször hallottam, mikor a garázsban ténykedtem, hogy valami a műszerfalban búg, kattog, de az autó már több órája állt. Nem tudom, hogy összefügg e azzal, hogy mivel nincs benne hőmérséklet kijelző, ezért a rejtett menüben nézzem a motor hőmérsékletét, ezt évekig nem használtam, de mióta használom merül az aksi. Lehet, hogy a computer az autó leállítása után is dolgozik? Elnézést, hogy kicsit hosszú voltam, de már nagyon zavar a probléma! Köszönöm ha tudtok valamilyen tanácsot adni!       
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

PénzesÁdám2021.05.22 13:21:05

Sziasztok!

Következő tapasztalások! 6 napja kikapcsoltam a szervízmenüt és szigorúan multiméterrel mérem a feszültséget az autóban megállás után 1 órával. Az aksi ugyan már nem 100% os de 12,3 és 12,2 között ingadozik viszont két napi állás után sem merült szinte semmit! Tehát egyenlőre nagyon úgy fest, hogy a szervízmenű nálam is a ludas. Egy hónap múlva ismét jelentkezek hátha lesz valami változás.

PénzesÁdám2021.05.16 10:59:21

Sziasztok!

Pár hete vagyunk boldog tulajdonosai egy H Astra Kombinak és sajnos mi is hasonló szituban vagyunk. Autóvillamoságisnál kétszer is járt. Első alkalommal egy oda nem illő gps modul volt amit kiszedtek nekünk. Ennek baromira örültünk hogy végre vége ennek a sz.rnak és élvezhetjük az utót. Sajnos nem így lett, 3 nap után ismét lemerült az aksi. Én nem vagyok az a fajta ember aki megriad a kihívástól ezért elkezdtem utána menni és igen a szellőzőzsalut ki is cseréltem. Rendszeresen ellenőriztem én is a rejtett menüben a dolgokat és nem gondoltam, hogy lehet ez probléma. Ma találtam rá erre a fórumra úgyhogy az eddigi tapasztalataimat irtam le. Most futottam ki a kocsihoz kikapcsolni ezt a menüt és most jön a csendes megfigyelés. Amint új fejlemények vannak azt is feldobom, hátha segít valakinek! 
Ui.: Vesszenek az Amperfalók!!!! 

vegha682021.05.03 14:45:57

Sziasztok!

Legutóbbi bejegyzésemben a jónéhány hétig tartó szívás tapasztalatait osztottam meg. A jelenség teljesen egyformán ismételhető volt. Ennek ellenére Daveenek sikerült elbizonytalanítania. Ezért újabb kísérletbe kezdtem. Most ezt osztom meg veletek.

Először kipróbáltam amit Davee javasolt. Több mint egy percig nyomtam a SETTINGS gombot a csippanásra várva. Nem csippant, nem lépett ki a rejtett menüből. Majd leállítottam, kulcs ki, néhány perc szünet, újraindít. Ekkor valóban nem volt látható a rejtett menü a kijelzőn és a BC gombra sem reagált semmit. Majd leállítottam négy napra, miután pöccre indult a motor. Ezt követően használtuk az autót, a rejtett menüt is. Biztosan feltöltődött akksival állítottam le újabb négy napra, miután már nem indult a motor.

A végkövetkeztetés az, hogyha rejtett menüből állítom le az autót több napra, akkor az akkut leszívja. Ha rejtett menüből állítom le az autót, de mielőtt lemerülne az akksi újraindítom, de akkor már nem használom a rejtett menüt úgy állítom le újra , vagy leveszem pár percre az akkusarut, akkor már nem szívja le az akksit egy hét állás után sem.

A többi modellt nem ismerem, de ez a Zafira ilyen. Annyiszor megtörtént és mindig ugyanúgy, hogy nehéz lenne meggyőzni az ellenkezőjéről. Feltételezem, hogy hasonlóságok azért vannak a különböző Opel modellek között és remélem, aki ilyen verzióba nyúlt annak hasznára válik a tapasztalatom!

Davee2021.04.23 19:28:49

Továbbra sem hiszem, hogy a rejtett menü meríti le ugyan is abból kilép az autó ha leállítod és kiveszed a kulcsot, de leellenőrizhető, ha bent maradsz, leállítod kiveszed a kulcsot, majd újra gyújtás és a bc gombot nyomkodva ha magától megy a rejtett menüben akkor nem kapcsolta ki, ha igen akkor kilépett és nem az meríti.

Egyébként a kilépés ugyan úgy van ahogy a belépés, settings gomb hosszan nyomva csippanásig.

OpelLali2021.04.23 14:16:40

Kedves vegha68!

Köszönöm a soraidat, mert én is küzdök az akku merüléssel, és szoktam használni a vízhőfok kijelzést. Z16XER Astra H kombinál az alábbi módon próbáltam kilépni a rejtett menüből az előbb:

Járt a motor, motor le, kulcs ki.Bezártam az autót távirányítóval, (hogy mérhető legyen az idő). Miután elaludt a műszerfalon az ajtózaró gombon a piros fény, az ajtókat kizártam, motort elindítottam, de akkor már nem tudtam visszalépni a rejtett menübe.

Remélem hasznos infót tudtam adni ezzel! :-)